Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Пареник с месо от буркан

Пареник с месо от буркан

Пареник с месо от буркан
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 300 г
  • картофи - 4 бр.
  • сол
  • за гарнираме
  • месо от буркан - 1/2 бр.
  • краве масло - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сирене - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме картофите в тенджера, прибавяме сол и оставяме да се варят.

След като са готови ги намачкваме с около 800 милитра вода и добавяме към тях царевичното брашно.

Всичко това бъркаме докато сместа започне да се отделя от съда.

Вземаме си тавичка и изсипваме месото.

Поставяме във фурната и изчакваме да си пусне мазнинката и тогава добавяме яйцата.

Разбъркваме добре и тогава поставяме горещия качамак, като заливаме отгоре с разтопеното масло и червения пипер.

Накрая посипваме обилно със сиренето.

Пареникът с месо от буркан е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: