Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свинско филе с орехи и плодове

Свинско филе с орехи и плодове

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542
Свинско филе с орехи и плодове2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Нетрадиционна и неочаквано добра комбинация!"

Необходими Продукти

  • свинско контра филе - 800 г
  • орехи - 100 г
  • ябълки - 1 бр. зелена
  • круши - 1 бр.
  • бяло вино - 300 мл
  • топено сирене - 100 г
  • масло - 50 г
  • мащерка
  • зехтин
  • сол
  • соев сос
  • кашкавал - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязах си филетата на тънки филии, залях със зехтин, соев сос и оставих за 30 минути. Нарязах орехите на ситно, обелих и също нарязах на кубчета ябълката и крушата и обърках.

Извадих филетата, сложих от плънката по малко, резнах и по едно парче кашкавал, за да запечата рулото и навих стегнато. Помогнах си и с няколко клечки за зъби, които да не позволяват на рулцата да се развият.

Наредих ги в тавичка, залях с виното и ги мушнах на загрята на макс фурна. Когато виното завря я намалих на 180 градуса. Филенцата се зачервяват след около 30 минути, извадих ги и сложих в дълбок съд, който завих с фолио, за да ги държи сочни. Прецедих соса, който беше останал в тавичката.

Сложих в тигана маслото да загрее, изсипах соса и малко водичка. Нарязах на ситно топеното сирене, добавих малко мащерка и започнах да бъркам, докато получих еднородна смес.

При сервирането залях рулцата със соса и сложих част от плънката, която ми е в повече.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: