Меденки с орехови ядки

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Меденки с орехови ядки
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
20 бр.
"Примамлив аромат на току що извадени от фурната меденки се носи от кухнята!"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • мед - 2 с.л.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • орехи - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват, добавя се захарта, олиото, меда, содата и канелата и пак се разбиват с миксер.

Прибавя се брашното и се оформя меко тесто.

Оформят се малки топченца от тесто и отгоре се слага половин орех.

Пекат се в предварителна загрята фурна на 170 градуса до получаване на златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: