Сладкиш Копче

AniAni
Новак
85010
Сладкиш Копче
Снимка: Ani
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Този сладкиш натиска директно копчето за удоволствие в нас и няма да спрем, докато не го изядем!"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 1 - 2 броя
  • какао - 1 с.л.
  • крем - (пудинг) по избор (с варене/ без варене)
  • шоколад - 1 бр.
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Продуктите се смесват по посочения ред.

Сместа се изсипва в средно голяма тавичка и се пече на 160 -170 градуса за около 30 минути.

След като го извадим от фурната и го оставим да се охлади за 10-15 минути, издълбаваме дупки (с джиджавка за чушки, с по-дълбока капачка и т.н.).

Дупките запълваме с предварително приготвения крем и поставяме издълбаните парченца тесто отгоре за постигане на ефекта копче.

По желание заливаме с глазура или разтопен шоколад и поръсваме с кокосови стърготини или пръчици.

Слагаме шоколадовия сладкиш в хладилник да се охлади за около 2-3 часа.

Сладкишът Копче е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: