Вкусно ръжено хлебче

20/08/2016
"И да не забравите - хлебчето трябва да обиколи нивата преди да го разчупите и да раздадете на всички на масата "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 038
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята, като я разтворите в малко топла вода, добавите захарта и супена лъжица брашно.

Пресейте бялото брашно, прибавете ръженото и овесените трици. Добавете сусама, зехтина и маята. Налейте още хладка водичка и замесете меко тесто.

Тестото е готово, когато спре да лепне по ръцете. Покрийте готовото тесто с чиста кърпа и оставете да втаса. Този вiд тесто втасва малко по-бавно.

Готовото тесто оформете на питка и поставете в подходяща тавичка. Направете отгоре разрези на кръст и поръсете с бяло брашно. Оставете отново да се понадигне.

Изпечете в затоплена фурна, като постепенно увеличавате градусите до 200. Проверете питката дали е изпечена с помощта на клечка за зъби.

Готовото хлебче покрийте с чиста кърпа и оставете да поизстине преди да консумирате.

Професионален нож за хляб
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за хляб
24.60 лв.
Виж ››

Когато се храните, ще ви е по-сладко с перфектно нарязани филийки хляб, а такива ще имате с професионалния нож за хляб. Той е подходящ за рязане на тестени изделия и продукти с хлъзгава повърхност като цитруси, домати, чушки и други. Професионалният нож за хляб е пръв помощник в кухнята!

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар