Стерилизирана салата в буркани

Гергана  ГеоргиеваГергана ГеоргиеваМастър Шеф308865863
20/08/2016
"Вкусна салата, изключително подходяща за зимния сезон!"
Приготвяне60 мин.
Готвене10 мин.
Общо70 мин.
Порции12 бурканчета
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 738
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • червени чушки - 2 кг. Капия
  • карфиол - 2 кг
  • моркови - 2 кг
  • целина - 2 с.л. рендосана глава
  • черен пипер - 1 ч.л. на зърна
  • олио - 500 мл
  • оцет - 180 мл
  • захар - 6 с.л.
  • сол - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме зеленчуците.

Почистваме чушките от дръжките и семето и ги нарязваме на средно големи парчета.

Раздробяваме карфиола на малки розички.

Морковите и целината ги рендосваме на ренде.

Слагаме всички продукти заедно в дълбок съд.

В купа наливаме олиото и оцета, добавяме захарта и солта и разбъркваме хубаво, така че да се разтворят солта и захарта.

С получената марината заливаме зеленчуците.

Прибавяме черният пипер на зърна и разбъркваме хубаво.

Пълним в чисти и сухи бурканчета, след което затваряме здраво с капачки.

Стерилизираме за 10 минути.

Изваждаме бурканите и ги обръщаме с капачките надолу за 15 минути.

Дозата е за 12 бурканчета от 400 мл.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар