Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с винен сос

Пилешки бутчета с винен сос

Пилешки бутчета с винен сос
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Майсторите знаят - за вкусно месце - трябва да приготвите и страхотен сос, точно като този"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • универсална подправка - за пиле
  • червен пипер
  • вода - 400 мл
  • За соса
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 с.л.
  • бульон - 1/2 бр. пилешки
  • бяло вино - 250 мл
  • вода - 250 мл
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • масло - 2 с.л.
  • чесън - 1 к.л. на прах
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - 1 к.л. или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме бутчетата, оставяме ги да се отцедят от водата, след което ги овалваме с червен пипер и универсална подправка за пиле. Подреждаме ги в тавичка и наливаме вода. Печем ги в загрята фурна за около 70 минути на 200 градуса.

Отделно си приготвяме винен сос. Слагаме тигана на огъня и наливаме олиото.

Прибавяме лука рендосан на ренде и задушаваме за 1 минута, след което добавяме червения пипер, черния пипер, чесъна на прах, сол и заливаме с бялото вино, пилешкия бульон разтворен в 250 мл. вода и оцета.

Добавяме и 1 ч.л. захар. Оставяме така на огъня да заври. Разбъркваме от време на време. Течността трябва да ври 5 минути.

Сваляме от огъня и прибавяме 2 лъжици масло, като разбъркваме енергично да се разтопи. Сервираме изпечените бутчета в чинии и заливаме с готовия винен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: