Домашна пикантина

VeskaVeska
Новак
155117
Домашна пикантина
Снимка: Veska
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1 доза
"Предвидливата домакиня затваря домашна пикантина още в края на лятото!"

Необходими Продукти

  • домати - 1 кг
  • моркови - 1 кг
  • чушки - 1 кг (зелен и червен смесен)
  • лук - 1 кг
  • сол - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се измиват, обелват и смилат. Морковите се измиват обелват и смилат.

Пиперките се изчистват от семките и се смилат. Лукът се изчиства и се нарязва на дребно.

Доматите, чушките, морковите, лукът и солта се смесват много добре. Всичко се пълни в малки бурканчета и се затварят.

Няма нужда да се заварят бурканите, защото количеството сол служи като консервант.

Много подходяща подправка за супи, яхнии и други ястия. Като използвам от подправката не соля ястието, защото няма нужда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: