Заралийска апетитка

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
7k
5
23/08/2016
"Вземете един комат хляб, отворете си буркан апетитка и си топнете залък, няма такава вкусотия!"
Приготвяне45 мин.
Готвене25 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 246
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се измиват и почистват. Червените чушки трябва да изпечете на скара или в чушкопек, след което ги запарете и обелете. Доматите трябва да нарежете и смелите. Нарежете лука и чорбаджийските чушки на дребно.

Сложете в тенджера половината олио, поставете на котлона и добавете доматите. Сложете супена лъжица захар и посолете на вкус. Запържете ги до сгъстяване и изпаряване на течността.

В друга тенджера сложете останалото олио и сложете лука и чорбаджийските чушки. Запържете до златисто и до омекване, след което нарежете изпечените червени чушки и ги добавете. Сипете оцета, лъжица захар и посолете на вкус. Разбъркайте, пържете още няколко минути и махнете от котлона.

Сипете доматите при чушките и разбъркайте всичко. Нарежете магданоза на ситно и го прибавете, разбъркайте отново.

Пригответе си чисти и сухи бурканчета. Разпределете апетитката в бурканите и затворете стегнато с капачките. Стерилизирайте бурканите за 10мин след завиране. Съхранявайте на тъмно и прохладно място.

По желание във всеки буркан може да добавите по една изпечена люта чушка, за наистина невероятен апетит :)

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар