Стерилизиран лапад в буркани

Стерилизиран лапад в буркани

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
359
2k
784
1k
4
Стерилизиран лапад в буркани
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
24/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви30 мин.
Общо45 мин.
Порции1 буркан
"За всички, които обичат баници с лапад и през зимата - изпитана рецепта за стерилизиран лапад"

Необходими Продукти

  • лапад - 1 връзка
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво листата лапад, след което ги почистваме от дръжките и жилките. Почистения лапад нарязваме на парчета и го пълним в буркан.

Стремим се да го натъпкаме плътно в буркана, като притискаме с пръсти. Отгоре слагаме една чаена лъжичка сол и затваряме буркана здраво с капачка.

Стерилизираме за 30 минути, след което изваждаме бурканите и ги обръщаме върху капачката за 15 минути.

Така стерилизиран, лападът има дълга трайност. Лесно се приготвя и може да се използва за пържене с яйца, готвен с ориз, а също така и за баници през зимата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: