Пържени чушки с медена марината

25/08/2016
"Подобрена версия на пържените чорбаджийски чушки, приготвени с медена марината ! Вкусно допълнение към зимните ястия !"
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 572
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • чорбаджийски чушки - 800 гр.
  • чесън - 5 скилидки
  • копър - 1 връзка
  • марината
  • оцет - 350 мл
  • морска сол - 3 с. л.
  • мед - 2 с. л.
  • захар - 6 с. л.
  • олио - 150 мл за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е последната доза пържени чушки, този път приготвих с медена марината. Изрязват се дългите дръжки на чорбаджийските чушки и се набождат с нож или дървено шишче.

В тенджерка със загрято олио пускам по 7-8 чушки и се пържат от двете страни. Внимавайте защото пръска, да не се изгорите. Обръщат се с решетъчна лъжица и изваждам в широка тава.

В касерола се загрява оцетът, солта, медът и захарта. Разбърква се докато се разтопи захарта, медът и солта - опитвам на вкус дали ми харесва маринатата. Ако не е вашия вкус, добавете каквото трябва. Снема се от котлона настрани. Нарязва се ситно копър и скилидки чесън.

Поръсвам с тях чушките и заливам с част от марината. Оставям за 5 минути, докато си приготвя два буркана с винтови капачки. Пълня с чушки и с лъжица сипвам от медената марината.

Когато се напъни с чушки доливам до горния ръб на буркана. Затваря се с капачка и обръщам с капачката надолу докато се охлади напълно. Нареждаме на рафта и чакаме зимата да хапнем медени чорбаджийски чушки!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Nadejda Grigorova
Nadejda Grigorova
11.09.2017 14:35
Здравейте, Вили!
Много ми хареса рецептата и съм приготвила продуктите, за да я направя, но имам един въпрос. Никаква вода ли не се слага в буркана? Само с маринатата с оцет ли се долива?
Благодаря Ви!
0
1