Телешки шницели с мляко

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
22
17k
26/08/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 000
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • телешко месо - количество по желание, от ябълката
  • прясно мляко - около 500 мл
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - разбити
  • галета - или счукан сухар
  • олио - за пържене
  • масло - за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оформете малки шницели от телешкото, което е от ябълката на животното. Начукайте ги под прозрачно фолио и ги накиснете за около 90-120 минути в прясно мляко, чието количество зависи от това на месото.

След това отцедете шницелите и всеки овалвайте първо в разбити яйца, после галета и пак яйца. Пускайте да се пържат до готовност в сгорещена мазнина (гответе непосредствено преди да поднесете).

При поднасяне сложете по бучица масло върху всеки шницел.

Може да ги гарнирате с картофено пюре, грах и моркови, задушени в масло и салата по избор.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар