Ябълков сос

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
22
17k
26/08/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо965
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцайте лука и го запържете в сгорещена мазнина, докато леко се карамелизира. Добавете почистените и нарязани на парченца ябълки и продължете да готвите, докато и те започнат да се карамелизират.

Долейте виното, сайдера/ябълковия сок, пилешкия бульон. Оставете да къкри за 5 минути, а през това време размийте нишестето с малко вода и разбъркайте после към соса.

Овкусете ябълковия сос със сол и останалите подправки. Намалете котлона и доварете, докато се получи желаната от вас гъстота.

Този сос може да поднесете към различни меса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар