Начин на приготвяне
Накъсвате карфиола на розички, почиствате и нарязвате морковите на шайби. Обърквате всичко в голям съд и започвате да пълните буркани.
Аз използвах с винт, като хубаво натискате зеленчуците, за да се уплътни. Най-отгоре слагате по скилидка чесън. От тази доза ми излязоха 3 буркана от 720 г и един малък от 360 г.
Сложете продуктите за марината и когато кипнат, залейте карфиола. Затегнете добре капачките и обърнете обратно.
Важно: Бурканите не се пълнят до горе с марината. Аз си я разпределих като започнах с черпак на буркан.
Хубавото е, че може да се прави всяка седмица, защото не изисква големи усилия, бърза е и през седмицата ще си имате прясна туршия. Може да добавите и други зеленчуци по желание.
Коментари