Торта Шоколадова страст

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Торта Шоколадова страст3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Сочни какаови блатове, обвити в нежен шоколадов крем за истински шокоманиаци!"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • захар - 2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • какао - 3/4 ч.ч. качествено
  • бакпулвер - 20 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • вода - 1 ч.ч. гореща
  • за крема
  • масло - 375 г меко
  • пудра захар - 5 ч.ч.
  • какао - 2/3 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • за гарниране
  • шоколад - 100 г
  • мента - листа
  • шоколадови бонбони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете две форми за торта с еднакви размери с малко олио и поръсете с брашно.

Пресейте брашното и какаото в купа, добавете захарта, бакпулвера, ванилия и содата.

В друга купа сложете, яйцата, олиото и млякото. Разбийте с миксер до хомогенна смес.

Сипете яйчената смес в купата с брашното, добавете горещата вода и разбъркайте с миксера до гладка хомогенна смес без бучки.

Разделете сместа в двете форми по равно и сложете в загрята фурна на 180 градуса за около 30 мин да се изпекат.

Извадете готовите блатове, охладете леко, извадете от формите и сложете върху метална скара да се охладят добре.

Направете крема, като разбиете с миксера мекото масло с пресятата пудра захар до кремообразно, добавете какаото и ванилията и сипвайте по малко от млякото. Продължавайте да разбивате до получаване на пухкав маслен крем.

Съобразете гъстотата на крема и по желание добавете толкова от млякото, колкото прецените, че желаете да е плътен кремът ви.

Наредете тортата, като сложите един блат на поднос или тортена поставка, сложете половината крем, загладете и отгоре сложете другия блат. Покрийте цялата торта с останалия крем, като намазвате и страните ѝ.

Блатовете се получават много наситени и сочни, затова не съм ги сиропирала - ако прецените, може да сиропирате.

Отстрани покрийте тортата с настърган шоколад или шоколадови пръчици.

Бележки:

- Чаената чаша е с вместимост 200 мл, формите за тортата са с диаметър 26 см;

- Рецептата е адаптирана от hersheys. В оригиналната рецепта тортата не е украсена, затова и не бях предвидила декорация, но на мен ми се видя скучна само покрита с крема и доукрасих семпло с шоколадови бонбони и листа мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
510
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталия Петрова
Наталия Петрова
Изпробвала съм различни варианти на маслени кремове,но винаги са ми твърде "тежки" на вкус. С прясно мляко не си спомням да съм опитвала, крема по- нежен и лек ли е !?
28.08.2016 21:13
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Страхотна е, Сия! Браво!
27.08.2016 20:24