Пълнен заек, изпечен във фурна

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
229
2k
313
739
3
27/08/2016
"Понякога най-голямото щастие е просто да се съберете със семейството си и да похапнете вкусно!"
Приготвяне40 мин.
Готвене260 мин.
Общо300 мин.
Порции6 - 8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 167
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пълнен Заек

Начин на приготвяне

Запържва се нарязаният бекон в сух тиган.

В 2 с.л. масло се задушават нарязаните лук, моркови и чесън.

Добавя се сол, беконът, оризът и се заливат с бульона.

Ври, докато оризът поеме течността. Слагат се стафидите.

Заекът се натрива със смес от сол, червен пипер, черен пипер и 1 с.л. масло.

Напълва се с плънката и се зашива.

Поставя се в намазана тавичка, налива се виното, поставят се босилекът и магданозът и се завива с фолио.

Пече се 4 часа на 140 градуса. Маха се фолиото и се пече още 15 – 20 мин на 200 градуса.

Намазва се с кравето масло.

Емайлирана правоъгълна тава с декор 34х22 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Емайлирана правоъгълна тава с декор 34х22 см
15.98 лв.
Виж ››

Какво ви душа иска, това може да сготвите в новата си правоъгълна тава. С удобни размери и емайлирано покритие, което не абсорбира миризмите от храните. Тавата има свежа декорация и се почиства лесно.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#170618
Страхотно изглежда зайчето!Ние сме големи фенове,а и баща ми отглежда,така че със сигурност ще пробваме рецептата.
0
0