Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Фъстъчен сос Самбал касанг (Sambal Kacang)

Фъстъчен сос Самбал касанг (Sambal Kacang)

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Фъстъчен сос Самбал касанг (Sambal Kacang)1 / 2
30/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
"Ако ще хапвате свинско или пролетни рулца, нека да е с този фъстъчен сос, невероятна вкусотия"

Необходими Продукти

  • фъстъци - 3 ч.ч. предварително изпържени
  • чесън - 4 скилидки
  • люти чушки - 3 броя
  • джинджифил - 1 парче от корен, около 7 см, обелен
  • соев сос - 1 ч.ч. сладък
  • сол - 2 ч.л.
  • вода - 6 ч.ч.
  • лайм - 1 с.л. прясно изцеден сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лютите чушки от семките и ги сложете заедно с фъстъците, чесъна, джинджифила в блендер или в купата на миксер.

Смелете ги и ги прехвърлете в тенджера, като ги разбъркате със соевия сос и водата.

КОтлонът трябва да е доста слаб, защото сместа иначе може да загори.

Варенето и бъркането на фъстъчения сос Самбал касанг трае около 1 час. Преди да поднесете, смесете с лимоновия сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
41
31
21
10
Дай твоята оценка: