Начин на приготвяне
Тиквичките се обелват и се настъргват на едрото ренде. През това време сложете картофите да се сваряват.
Сварените картофи се обелват и се намачкват. Към намачканите картофи се прибавят и настърганите тиквички. Разбърква се. Към сместа се прибавя яйцата и подправките. Отново се разбърква.
Магданозът се нарязва на много ситно и се добавя към сместа. Аз съм сложила съвсем малко от магданоза. Сместа се разбърква. След това се добавя 2-3 супени лъжици брашно. Целта е да се получи смес, от която може да се оформят кюфтенца.
Ако се наложи, добавете още малко брашно. Оформените кюфтенца се овалват в брашно и се подреждат в тава, която предварително е застлана с хартия за печене или е намаза с олио и набрашнена. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 - 200 градуса. Пекат се за около 30-тина минути.