Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с локум, орехи и много пудра захар

Сладкиш с локум, орехи и много пудра захар

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Сладкиш с локум, орехи и много пудра захар2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"Обмисляме да започнем диета, но първо ще довършим и останалата част от този ужасно вкусен сладкиш с локум, орехи и много пудра захар!"

Необходими Продукти

  • локум - 1 кутия
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч
  • олио - 50 мл
  • прясно мляко - 150 мл
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 2 ч.ч
  • олио - за намазване на формата
  • орехи - ½ ч.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чуквам си яйцата едно по едно в суха купа. Предварително яйцата сме ги извадили на стайна температура. Разбиваме яйцата с миксер. Тук е важно да кажем, че всичко се бие с миксер. Разбиваме яйцата. При яйцата слагаме захарта и пак разбиваме. После добавяме прясното мляко, олиото и пак разбиваме.

Пресяваме брашното и го смесваме с 1 пакетче бакпулвер. Постепенно добавяме брашното и разбиваме.

Нарязваме орехите на малки парченца. Локума го нарязваме също на малки парченца.

Намазваме формата за сладкиша, може и кръгла малка тава с олио. После посипваме с малко брашно, за да не залепне кашата, като печем сладкиша.

Изсипваме кашата на сладкиша и заглаждаме да е равно. Равномерно разпределяме по цялата форма парченцата локум и орехи, като изсипваме отгоре.

При печенето част от орехчетата и локумът падат надолу, други са на повърхността и има и такива, които са по средата. В този смисъл, като хапваме, ще има навсякъде локум и орехи.

Печем в загрята на 180 градуса фурна. След като е готов и малко да изстине поръсваме с много пудра захар. След като го поръсим с пудрата захар, го режем като торта.

При ядене се усеща локум, орехи, пухкав ароматен сладкиш и много пудра захар. Пудрата захар на се стапя.

Важно е сладкишът да се бие с миксер, така става по-добре, по-вкусен и по-висок. От сладкиша излизат 12 хубави парчета.

Сладкишът с локум, орехи и много пудра захар е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: