Начин на приготвяне
Свинското филе се нарязва на парчета (2 см). Поръсва се с черен пипер и сол. Всяко парче месо увийте с ленти прошуто. Сипете малко мазнина в тигана и запечете филетата от двете страни. Сложете ги в тавичка, поръсете с олио и запечете на 200 градуса /25-30 минути.
Почистете гъбите и им отстранете пънчетата. Подредете гъбите в намаслена тава с отвора нагоре.
Във всяка гъба поставете по едно картофче (предварително сварено и овкусено). На всяко поставете по едно парче кашкавал и запечете в загрята фурна за 15-20 минути.
Нарежете лука и чесъна на ситно. Запържете ги в същия тиган, в който запекохте медальоните. Добавете пънчетата от гъбите, добавете малко сол и пипер.
Прибавете брашното, налейте виното и около 600 мл вода. След 5-6 минути пасирайте сместа до гладкост. Оставете соса да поври още малко и налейте сметаната. След 3-4 минути свалете соса от котлона.
Изрежете корите на хляба и панирайте филиите в разбитите яйца.
Сервирайте пържолите върху канапето от хляб, полейте със соса и гарнирайте с пълнените гъби.
По желание може да поръсите с натурален корнфлейкс.
Свинските медальони с прошуто и гъбен сос са готови.
Коментари