Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Чушки пълнени с ориз и гъби

Чушки пълнени с ориз и гъби

Чушки пълнени с ориз и гъби
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Вкусни пълнени чушки за любители на постни ястия!"

Необходими Продукти

  • гъби - 300 г консерва
  • чушки - 8 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 60 мл
  • лук - 1 бр. глава
  • домати - 3 бр
  • моркови - 1 бр.
  • риган
  • сол - на вкус
  • магданоз
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се почистват от семената и нареждат в тавичка.

Загрява се олио в тенджерка и запържваме ситно нарязан лук и настърган морков. Добавят се отцедени гъбите, да се позапържат. Сипва се оризът и настърганите домати. Овкусяваме със сол, черен пипер и риган.

Налива се гореща вода и оставяме да поври на тих огън, като периодично се разбърква, докато оризът набъбне.

Чушките се посоляват отвътре и се пълнят с лъжица. Налива се два-три пръста вода в тавата. Печем в загрята фурна 180 градуса около 40 минути.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: