Букатини с кайма и доматен сос

marcheva14marcheva14Мастър Шеф97271058271
02/09/2016
"Насладете се на най-доброто от италианската кухня!"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 003
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • букатини - 1 пакет на Barilla № 9
  • телешка кайма - 500 г
  • лук - стар 1 гл.
  • домати - 800 г консерва на Cirio
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л. прясно смлян микс
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л. смлян
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • мащерка - щипка
  • босилек - от 3 стъбла, пресни листа, накъсани с ръце
  • дафинов лист - 1 бр.
  • карамфил - 2 - 3 бр.
  • чесън - 1 скилида нарязана на много тънки филийки
  • пармиджано - за поръсване на вкус
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата Bucatini се сварява според указанието на опаковката - 8 мин в 2 литра вода. Това е по-широка паста и отвътре е куха. Трябва да е ал денте. Да не се преварява.

Нарязва се лук на ситно, поставя се в дълбока тенджера със зехтин и се задушава за няколко секунди до прозрачност. Добавя се каймата с малко вода и се разбърква, докато стане на трохи. Добавят се доматите и по ред подправките.

Чесънът се нарязва на люспи, за да може да се стопи в соса. Оставя се на умерен огън да къкри, докато остане на мазнина. След като е готов сосът, се изважда дафиновият лист, карамфилът и бахарът.

Поставя се пастата в подходящ съд и се залива с доматения сос.

Източник Италианска кухня

Забележка: пастата Букатини наподобява спагетите по дължина, но са по-дебели и с дупка бука, откъдето и идва и името им. Много са подходящи да им се добави и панчета на малки хапки.

Ползвам италиански домати от консерва, защото са белени кубчета и с плътен сос.

Умерен котлон за мен е от девета степен на котлона да оставя ястие да къкри на тройка на котлона.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар