Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Панирано рибно филе

Панирано рибно филе

Панирано рибно филе
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Панирана рибка, чаша бяло вино и приятна компания за един чудесен обяд!"

Необходими Продукти

  • рибно филе - 700 г
  • панировка
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • вода - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • къри - щипка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразява се рибното филе и се подсушава добре. Поръсваме с морска сол, черен пипер и щипка къри.

В купа се разбиват яйцата с телена бъркалка и се добавя брашното, водата и щипка сол. Разбърква се на гъста каша.

Всяко рибно филе се топи в панировката и пържим в загрято олио в тиган на умерен огън от двете страни. Поднасяме рибните филенца с резен лимон, пресни домати и краставици.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: