Печени чушки с чеснов доматен сос

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
229
2k
313
753
3
02/09/2016
"Тази любима бабина рецепта е събрала целия вкус и цвят на лятото! Буквално ще си оближете пръстите..."
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
39 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо165 181
  • Преглеждания за месеца111
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена39

Необходими Съставки

  • чушки - 9 бр. червени
  • домати - 4 бр. средни добре узрели
  • чесън - 4 скилидки
  • растително масло - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изпичат, обелват и осоляват от вътрешната страна.

Запържват се в маслото по 1 мин от всяка страна.

Доматите се настъргват и се запържват за 3-4 мин в маслото от чушките

заедно със смачкания и нарязан чесън.

Добавят се захарта, сол и пипер.

Чушките се нареждат в подходяща чиния и се заливат с доматите.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
28.00 лв.
21.56 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 15
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Христо Славейков
Чудесна рецепта, страхотно мезе!
0
0
Елена Кавак
Елена Кавак
07.09.2016 07:42
Любимото ми ядене, особено сега като им е сезона
5
0
Христилияна Василева
Мммм много са вкусни! Една страхотна лятна гозба.
4
1