Начин на приготвяне
Картофите се измиват хубаво и се сваряват. След като са готови картофите, се обелват и се правят на пюре. Към картофеното пюре се добавят маслото и черният пипер. Разбърквам хубаво. След това картофеното пюре се разстила хубаво и равномерно в по-дълбока тава. С помощта на лъжица притискам леко, трябва да стане като блат.
Пилешкото месо се реже на малки парчета, за да може по-лесно да се изпържи. Запържва се на бавен огън, да получи хубав златист цвят. Подправям пилешкото месо със подправка за пиле. Когато е готово, го отстранявам от огъня.
Докато приготвям пилешкото, режа на дребно моркова, чушките и гъбите. Запържвам ги в същата мазнина, докато омекнат. Подправям ги със зеленчукова подправка.
В тавата върху картофеното пюре се слага пилешкото месо, а отгоре зеленчуците.
Кашкавалът го настъргвам и поръсвам обилно върху зеленчуците. Слагам в предварително загрята фурна на 200 градуса, за да се разтопи кашкавалът.