Дунавска рибена чорба

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
7607k2k3k8
Дунавска рибена чорба
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
03/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции8
"Първо хапнете от тази невероятна рибена чорба, а след това си запишете рецептата, та да знаете как се прави!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За хубава рибена чорба са необходими различни видове риба. В случая аз използвах главите на един сом и един толстолоб и месо от смадок.

Нарязваме рибата на парчета. Нарязваме също така кромид лук, парчето корен от целина и моркова на дребно. Слагаме всичко заедно в завряла вода.Добавяме олио и сол на вкус и оставяме супата да ври, докато месото на рибата започне да се разпада от костите.

С решетъчна лъжица изваждаме рибата и я обезкостяваме.

Добавяме картофите нарязани на едро, рибата, надробена на дребно, и ориза. Когато картофите омекнат и оризът се свари, прибавяме смления домат.

Малко преди да отстраним чорбата от котлона, прибавяме наситнените листа целина, мащерка и девесил. Преди сервиране поръсваме с черен пипер и подкиселяваме с лимонов сок.

Много приятен вкус рибената чорба придобива, когато се подкисели с триге. Това е, образно казано, котленият камък по дървените бъчви, в които е отлежавало виното.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: