Сиропиран кекс с праскови

03/09/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
"Сочно изкушение с праскови, което ще ви омае с вкус и аромат!"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 199
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 6 с.л. топла
  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • бакпулвер - 1
  • компот от праскови - 1 буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта. Към тях добавете олиото и водата. Накрая прибавете пресятото брашно и бакпулвер. Разбъркайте добре.

Намажете форма за кекс с олио и поръсете с брашно.

Отцедете прасковите от компота и ги наредете на дъното на формата.

Изсипете кексовата смес върху прасковите.Печете на 200 градуса 35 минути.

Извадете от фурната изчакайте няколко минути и го набодете с шишче. Залейте го със сока от компота.

Оставете да се охлади напълно и обърнете в подходяща чиния.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Veselina
Veselina
03.09.2016 11:40
Защо със шишче?
1
0
Добринка Петкова
Набождам го със шишче,така поема по-хубаво сока от компота.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв