Начин на приготвяне
Камбите се измиват, почистват от семките и режат на едри парчета. Морковите се почистват, остъргват и режат на колелца. Измитият карфиол се разделя на малки розички, а зелените домати се режат също на едри парчета. Режем накрая и целината.
Всичкият зарзават се смесва и обърква и оставя на страни.
Подготвяме си бурканите тип Омния, в които ще слагаме туршията. Наливаме оцет до резката на всеки буркан. Слагаме също така сол - по една супена лъжица, и захар - по две супени лъжици.
Пълним бурканите с нарязаните зеленчуци. Слагаме по 2-3 скилидки чесън и по един аспирин във всеки буркан и доливаме вода.
Запечатваме бурканите и ги обръщаме с капачките надолу. Всеки ден по няколко пъти е нужно да се обръщат бурканите.
В сезона на туршиите опитай непременно и другите ни туршии с карфиол като тази тази туршия с камби и карфиол или пък се наследи на нашите туршии със зелени домати.