Начин на приготвяне
Пресявам брашното в купа. Правя си кладенче. Стоплям леко водата и в нея слагам захарта и маята. Размивам маята, добавям и 2 с.л брашно. Оставям настрани да шупне. Прибавям после водата с маята.
В кладенчето слагаме и 1 ч.л сол, олиото и киселото мляко. Замесвам тестото. Набрашнявам си плота и доомесвам тестото. Получава се меко тесто. Покривам тестото на топло да втаса за 40 мин. Като втаса го делим на две. Всяка част разточваме на кръг върху набрашнен плот.
Намазваме кръга с кетчуп според вкуса с помощта на лъжица. Настъргвам си кашкавал с ренде. Настъргвам и шунката на ренде. Измивам гъбата и я нарязвам на тънки лентички. Почиствам от костилките черни маслини и ги нарязвам на ситно. Върху намазания лист с кетчуп разпределяме шунката, кашкавала, маслините и печурките. Навивам рулото. Получава се дълго руло.
Режа рулото на равни части. Рулцата трябва да са с големина 6 см. Слагам тавата на фурната хартия за печене. Нарязаните рулца ги нареждам на разстояние едно до друго, като ги сплесквам леко /както е на снимката/. Разбивам 1 яйце и 1 с.л зехтин в купичка.
Намазвам сплесканите леко, вече оформени рулца с помощта на четка от сместа с яйцето и зехтина. Печем на 180 гр. в загрята фурна. След като се опекат слагаме в купа. Хапваме с айран. Да ви е сладко!