Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Кифли със сметана и краве сирене

Кифли със сметана и краве сирене

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Кифли със сметана и краве сирене
Снимка: Марияна
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Диетата не е религия, винаги може да се откажете от нея, а тези ароматни и меки кифлички със сметана си го заслужават!"

Необходими Продукти

  • сирене - 150 г краве
  • брашно - 2 ½ ч.ч.
  • заквасена сметана - 100 г Бор Чвор
  • прясно мляко - 100 мл
  • олио - 50 м
  • сол - 1 щ.
  • захар - 1 ч.л.
  • мая - 1/3 кубче
  • яйца - 1 бр. за намазване + 1 с.л олио
  • сусам - бял, за поръсване
  • кисело мляко - 1 кофичка Пилос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошаваме сиренето в чиния, така че да стане на по-едри бучици, за да се усеща. Пресяваме брашното в дълбока купа. В брашното си оформяме кладенче. Прясното мляко го вадим на стайна температура, заедно с яйцето и заквасената сметана.

В прясното мляко слагаме захарта и маята. Към сместа с маята, прясното мляко и захарта слагаме и две щипка брашно. Разбъркваме добре с пръсти или с лъжица. Оставяме да шупне маята в прясното мляко.

След като шупне, я влагаме в брашното. В него слагаме 100 г заквасена сметана, щипка сол и 50 мл олио, което опреди това си отмерваме. Използвала съм 1/2 кофичка от 200 г заквасена сметана.

Започваме да месим тесто върху маса, леко набрашнена. След като е вече готово, го оставяме да втаса за 40 мин. Покриваме тестото с кухненска кърпа. Тестото става меко и пухкаво, не лепне.

Разточваме тестото с точилка на кръг и го режем на 12 триъгълника. Ако обаче искаме да са по-големи кифлите, можем да го разрежем на 8 части. В широката част слагаме натрошено сирене.

Навиваме кифлите. Редим кифлите в тава, застлана с хартия. Разбиваме в чиния 1 яйце и 1 с.л. олио. С четка мажем кифлите. Поръсваме ги щедро с бял сусам. Печем на 180 градуса в предварително загрята фурна.

След като се опекат, ги редим в чиния. Можем да ги сервираме с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: