Картофена крем супа с царевични крутони

07/09/2016
Теодора Мещерова
отТеодора МещероваПомощник Готвач1362315502
"Любимата на децата крем супичка - поднесете с хрупкави крутончета и гледайте как изчезва от купичките "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо305
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват, обелват се и се нарязват на кубчета. С моркова се процедира по същия начин. Слагат се да врят във вряща, подсолена вода, докато се сварят. Когато са готови, ги изваждате от водата, но не я изхвърляйте.

В съда, в който сте ги извадили, ги пасирате. След като са готови ги връщате обратно във водата и ако супата ви се струва рядка, оставете да покъкри, докато се сгъсти. Добавете и маслото.

През това време разбийте жълтъка заедно с киселото мляко, гребнете от вече готовата супа един черпак и го добавете към заливката, разбъркайте и добавете към супата.

Нарежете хляба на дребни кубчета, поставете в намазнена тавичка, овкусете с подправките и изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. Сервирайте супата в подходяща чиния и добавете шепа от крутоните, когато са готови.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар