Зеле с късчета свинско месо

VeselinaVeselinaГотвач263562593
06/09/2016
"Ако зависеше от нас рецептата щеше да се казва свинско месо с малко зеле!"
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 649
  • Преглеждания за месеца490
  • Преглеждания за седмицата69
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме магданоза и го нарязваме на ситно. Нарязваме зелето на тънки ивици. Посоляваме го и го намачкваме с ръце леко. Измиваме месото.

Месото се нарязва на малки парчета и се изпържва в олиото. Използваме такова, което има малко мазнинка по него. Почистваме лука и го нарязваме на ситно.

В същата тази мазнина след изваждането на месото прибавяме лука и го задушаваме, докато поомекне. Прибавяме към него и 1 с.л. доматеното пюре.

После подправяме с червен пипер и сол. Добавяме малко топла вода. Изпърженото месо го слагаме при лука, доматите и другите съставки. Оставяме съда на тих огън на котлона.

Добавяме зелето и разбъркваме. Почистваме доматите, махаме кората и ги настъргваме. Към края на готвенето слагаме доматите. Оставяме зелето с месото да се готви на тих огън.

Разбъркваме. След като стане готово, сервираме в чиния и поръсваме с нарязан на ситно магданоз.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Миглена
Миглена
31.03.2019 21:39
Много се хареса на всички У дома! Ще повторя! Благодаря
1
0