Тиганички от карфиол

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Тиганички от карфиол
Снимка: Reneta Petrova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Ароматни тиганични, но не само с карфиол, но и с пармезан, и моцарела, и сос! Ох, дояде ни се!"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • моцарела - 1/2 ч.ч.
  • пармезан - 2 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте внимателно карфиола и го разчупете на розички. С помощта на блендер накълцайте карфиола до подобна на трохи консистенция.

От една малка глава се получават около 300 грама трохи или 2 ч.ч. В голяма купа смесете карфиола с разбитите яйца, настърганите пармезан и моцарела.

Овкусете с чесън на прах на вкус. Добавете останалите подправки, като внимавайте със солта. Спокойно можете да добавите кашкавал и сирене, вместо моцарелата и пармезана.

Загрейте хубаво мазнината. За една палачинка ви трябва около 1/4 ч.ч. смес. Пържете около 4-5 минути от всяка страна, внимавайки да не изгорят.

Преди да обърнете тиганичките, повдигнете леко-ако има хубава златиста коричка, значи са готови за обръщане. Иначе рискувате сместа да се разпадне.

Поднесете с млечен чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
40
30
20
11
Дай твоята оценка: