Начин на приготвяне
Измийте внимателно карфиола и го разчупете на розички. С помощта на блендер накълцайте карфиола до подобна на трохи консистенция.
От една малка глава се получават около 300 грама трохи или 2 ч.ч. В голяма купа смесете карфиола с разбитите яйца, настърганите пармезан и моцарела.
Овкусете с чесън на прах на вкус. Добавете останалите подправки, като внимавайте със солта. Спокойно можете да добавите кашкавал и сирене, вместо моцарелата и пармезана.
Загрейте хубаво мазнината. За една палачинка ви трябва около 1/4 ч.ч. смес. Пържете около 4-5 минути от всяка страна, внимавайки да не изгорят.
Преди да обърнете тиганичките, повдигнете леко-ако има хубава златиста коричка, значи са готови за обръщане. Иначе рискувате сместа да се разпадне.
Поднесете с млечен чеснов сос.