Торта от тиквички

Торта от тиквички
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
4 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"В търсене на най-свежото лятно изкушение попаднахме на тази солена торта с тиквички и веднага се влюбихме в него!"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 водна чаша
  • сол
  • черен пипер
  • за намазване
  • крема сирене - 125 г
  • майонеза - 2 с.л.
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • копър
  • чесън - 2 бр.
  • домати - 3 бр.
  • краставици - 1 бр.
  • кашкавал - 50 г
  • магданоз
  • олио - за намазване
  • маслини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвят се 4 блата като палачинки. В купа се настъргват на ренде измити тиквички. Добавят се яйцата и брашното. Овкусяваме със сол, черен пипер и добре се разбърква.

Загрява се тиган, намазан с олио, като за палачинки. Сипваме 4-5 супени лъжици от сместа, заравнява се с лъжица и печем от двете страни, като се обръща с чиния.

Така се изпичат всички блатове. В купа се смесва крема сирене, майонеза, кисело мляко, нарязан копър и ситно нарязани скилидки чесън.

С вилица се разбърква. Намазва се дъното на голяма чиния с малко масло и поставяме 1 блат от тиквички. Намазва се с майонезена смес, отгоре се поръсва с настърган кашкавал.

Доматите се нарязват на кръгчета или полумесеци и се нареждат върху кашкавала. Следва нов блат, майонезена смес, кашкавал, домати и така, докато се нареди тортата.

Отгоре се намазва с крема и поръсваме с кашкавал. Украсява се с резени домати като цвете в средата с маслинка. Краставицата се нарязва на тънки ленти с белачка за картофи и се оформя като спирали.

Поставят се листенца магданоз и оставяме в хладилника да стегне. Нарязва се като торта и сервираме. Вкусно и ефектно !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна
Марияна
Красива визия на тортата. Браво!
07.09.2016 08:41
1
1
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Благодаря Теди !
07.09.2016 06:30
1
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Рецептата е страхотна! Браво, Вили!
07.09.2016 01:27
1