Начин на приготвяне
Каймата омесете с 1 яйце, кимион, ронена чубрица и галета.
Измити тиквички нарежете на тънки ленти с белачка за картофи, кашкавал на пръчици.
Намажете с олио малка тавичка. Късате малко топче от омесената кайма и разстилате тънко върху всяка лента.
После навивате на рулце и поставяте в центъра на тавата.
Всяка намазана с кайма лента се навива около тази в центъра.
Последните ленти не се намазват с кайма, само се навиват на рулца и в средата се поставя пръчица от кашкавал.
След като се запълни кръгла тавичка, разпределяте останалата кайма върху ролките с кашкавал.
Поръсете струя олио и печете в загрята фурна 180°C до готовност на каймата.
При мен вкусната солена торта за 30-35 минути беше готова.
Извадете и охладете, нарежете и сервирайте! По желание може да поръсите с още кашкавал, но аз исках да се виждат рулцата от тиквички!
Поднесете със салата!
Добър апетит!