Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Омлетена торта с тиквички и бекон

Омлетена торта с тиквички и бекон

Омлетена торта с тиквички и бекон
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Представяме ви една страхотна солена тортичка, която е едно от най-вкусните предястия"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр
  • чушки - 1 бр. червена
  • яйца - 2 големи или 3 малки
  • магданоз
  • бекон - 2 ленти
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • брашно - 1 с.л.
  • за намазване
  • извара - 200 г
  • майонеза - 2 с.л.
  • копър
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • хималайска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката се измива и настъргва на ренде в купа. Добавяме яйцата, нарязани тънки ленти от половината червена чушка, а другата е за украса.

Прибавят се нарязани ленти бекон, сол на вкус, нарязан ситно магданоз и брашното. Разбърква се добре. Загрява се олио в тиган, гребваме с черпак от сместа и оформяме като блат.

На умерен огън, пържим от едната страна, обръща се с две лопатки и от другата страна. Дори и да се накъса малко, не е фатално.

Печем три омлета от сместа. В купа се разбърква извара, сол, майонеза, нарязан копър, скилидка чесън и един настърган морков.

В плитка чиния поставяме един омлет, върху него намазваме с изварената смес, следва втори блат, извара и накрая слагаме последния омлет. Отгоре се намазва само с извара, предварително отделена.

Поръсва се с нарязан копър и оформяме в средата цвете от кръгче морков и ленти червена чушка. Най-добре да се сервира охладена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена Стефанова Йорданова
Елена Стефанова Йорданова
Страхотна:)
24.08.2017 09:56
1
Покажи всички подкоментари