Начин на приготвяне
Тиквичката се измива и настъргва на ренде в купа. Добавяме яйцата, нарязани тънки ленти от половината червена чушка, а другата е за украса.
Прибавят се нарязани ленти бекон, сол на вкус, нарязан ситно магданоз и брашното. Разбърква се добре. Загрява се олио в тиган, гребваме с черпак от сместа и оформяме като блат.
На умерен огън, пържим от едната страна, обръща се с две лопатки и от другата страна. Дори и да се накъса малко, не е фатално.
Печем три омлета от сместа. В купа се разбърква извара, сол, майонеза, нарязан копър, скилидка чесън и един настърган морков.
В плитка чиния поставяме един омлет, върху него намазваме с изварената смес, следва втори блат, извара и накрая слагаме последния омлет. Отгоре се намазва само с извара, предварително отделена.
Поръсва се с нарязан копър и оформяме в средата цвете от кръгче морков и ленти червена чушка. Най-добре да се сервира охладена.
Коментари