Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински каренца във фурна с лук и гъби

Свински каренца във фурна с лук и гъби

Свински каренца във фурна с лук и гъби
Снимка: Веселина Константинова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Когато готвите тази рецепта, се запасете с допълнително бира. Ей така, за всеки случай!"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 1 кг
  • гъби - 500 г
  • лук - 3 глави
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете филето на пържолки. Начукайте ги много внимателно с дървено чучкче, без да удряте силно.

Обелете гъбите и лука и ги нарежете на подходящи парчета. Овкусете ги със сол и черен пипер.

Наредете пържолките в тава с незалепващо дъно. Добавете лука и гъбите. Налейте бялото вино и поръсете със зехтин.

Изпечете в загрята фурна до златисто, като не прекалявате с печенето, за да не станат сухи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: