Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Огретен»Огретен с картофи и спанак

Огретен с картофи и спанак

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Огретен с картофи и спанак
Снимка: Росица
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусен пролетен огретен със свеж спанак - трябва ли ви още причини да си хапнете?"

Необходими Продукти

  • картофи - 600 г дребни (пресни по възможност)
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сирене - 100 г
  • спанак - 500 г
  • олио - 3 с.л.
  • копър - 1 - 2 стръка
  • индийско орехче - 2 щипки
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 40 г
  • сминдух
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се почистват, обелват, нарязват и се слагат в йенски съд (по-големите от тях трябва да нарежете). Добавете към тях 2-3 с.л. олио и сварете почти до готовност.

Бланширайте спанака за минутка във вряща подсолена вода. След това го изплакнете със студена вода, отцедете и нарежете на ситно.

Маслото се разтопява в тиган, добавя се брашното, разбърква се и се запържва до златисто – 1-2 минути. Разредете със студеното прясно мляко, разбъркайте и овкусете с подправките.

Разпредете картофките в гювечето, поръсете ги с копър, покрийте със сирене и спанак. Залейте ги със соса, поръсете отново с натрошено сирене, червен пипер и сминдух на вкус.

Сложете гювечетата в студена фурна, пуснете я на 220 градуса и печете само на горен реотан докато видите, че сиренето се зачервява.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: