Кезекухен с къпини

Кезекухен с къпини
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Нищо не повдига настроението така, както парче от този сладкиш с трудно за произнасяне име!"

Необходими Продукти

  • За блата
  • бисквити - 200 г маслени
  • масло - 60 г
  • За пълнежа
  • извара - 450 г нискомаслена
  • заквасена сметана - 120 г
  • захар - 120 г
  • яйца - 3 бр.
  • нишесте - 1 с.л.
  • лимонов сок - от половин лимон
  • ванилия
  • къпини - 300 г пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите смиламе на трохи и ги смесваме с разтопеното краве масло. Омесваме до колкото е възможно и разстиламе сместа в малка тортена форма с подвижен борд.

Предварително на дъното на формата сме сложили хартия за печене. Притискаме бисквитената смес с пръсти или лъжица, така че да се оформи блат. Стените на формата намазваме с масло и я поставяме в хладилника да стегне докато приготвим пълнежа.

С миксер разбиваме изварата и захарта на гладък крем. Прибавяме нишестето и сметаната и продължаваме да разбиваме. Прибавяме и едно по едно яйцата, като не спираме миксирането до получаване на гладка, хомогенна смес.

Накрая добавяме ванилията и лимоновия сок. Разбърканата смес разпределяме равномерно върху бисквитения блат. Подреждаме къпините върху пълнежа.Печем на 170 градуса около един час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Rosi Stoyanova
Rosi Stoyanova
Страхотни снимки :)
08.09.2016 09:07
1
Покажи всички подкоментари