Вкусна заешка капама

Вкусна заешка капама
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Сервирайте на гостите си вкусна заешка капама и заслужено ще оберете аплодисментите им!"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 кг
  • лук - 3 глави
  • домати - 5 - 6 бр. (може и буркан белени домати)
  • чесън - 1 - 2 глави
  • дафинов лист - 2 бр.
  • вино - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - на зърна
  • червен пипер
  • джоджен
  • чубрица
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заешкото месо се накисва във вода с малко оцет, постоява час-два, след което се изцежда. Лукът се нарязва на едри парчета и заедно с месото се запържва.

Поръсва се с червен пипер и се долива вода, като поври се добавят доматите, чесънът на скилидки или цели глави.

Сипва се виното и всички подправки. Когато изври водата, капамата е готова за сервиране.

Вкусната заешка капама е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: