Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Капама»Заешка капама със сушени кайсии

Заешка капама със сушени кайсии

Aneliya ShishmanovaAneliya Shishmanova
Чирак
2518147
Заешка капама със сушени кайсии
Снимка: Aneliya Shishmanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
240 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • арпаджик - 1 кг
  • моркови - 3 - 4 бр.
  • зелен лук - 1 бр.
  • сушени кайсии - 20 - 25 бр.
  • маслини - 1 шепа зелени или каламата
  • доматено пюре - 4 - 5 лъжици
  • брашно - 2 - 3 лъжици
  • сол - на вкус
  • дафинов лист - няколко броя
  • бяло вино - 200 мл
  • вода - или бульон за покриване на заека
  • олио - за запържване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се оставя във вода за няколко часа. Нарязва се на порции, запържва се в олиото, след което се нарежда в кален гювеч.

Към него се добавят обелените лукчета, нарязаният лук и морковите на жулиени.

След това брашното се размива с дом пюре, продуктите се заливат с него, виното и бульона. Накрая се добавят сушените кайсии и маслините.

Слага се да се пече на 220 градуса, а след като заври се намалява на 180 градуса за около 2 часа и половина.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: