Начин на приготвяне
Смесете двата вида брашно със солта, черния пипер, бакпулвера и фино настъгания пармезан. Разбъркайте добре.
Към тях прибавете студено масло, нарязано на кубчета. Втрийте с ръце до образуване на маслени трохи.
След това добавете яйцето и овесените ядки. Омесете тесто за галет, което увийте във фолио и оставете в хладилника за половин час.
През това време си пригответе плънката за сочния галет.
Нарежете тиквичката на тънки шайби и ги поръсете с малко сол. Поставете в гевгир, за да се отдели излишната вода.
Нарежете на дребни кубчета топеното сирене и кашкавала. Прибавете към тях изварата, както и всички подправки. Разбъркайте, за да се смесят съставките.
Извадете тестото от хладилника и го разточете върху лист хартия за печене.
Поставете плънката и я разпределете равномерно, като оставите по 3 см от края.
Накъсайте слайсовете прошуто и разпределете и тях.
Последно наредете резените тиквичка, като ги застъпвате леко.
С помощта на хартията загърнете краищата на тестото навътре, като покриете част от плънката.
Заедно с хартията преместете галета в тава за печене.
Сложете соления галет да се пече в загрята фурна на 180 °C за 30 минути.
Поднесете пълнозърнестия галет с тиквички, прошуто и сирена топъл, поръсен с няколко листенца прясна рукола и чаша бяло вино.
Добър апетит с този пълнозърнест галет с тиквички, прошуто и сирена!