Запечен карфиол

Елена КавакЕлена Кавак
Новак
1064
Запечен карфиол2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Чудесна запеканка с карфиол и сирене, с която може да нагостите семейството си!"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава
  • сирене - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • течна сметана - 4 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се сварява и отцежда. Накъсва се на дребни розички. В купа се разбиват яйцата и се натрошава сиренето.

Към сместа се добавя свареният карфиол и се долива течна сметана.

Накрая се подправя със сол и накълцан магданоз. Всичко се разбърква много добре.

Запеканката се пече в тавичка на 190 градуса за около 40 минути.

Запеченият карфиол е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Петя Конова
Петя Конова
Бързо, лесно, вкусно ?
21.11.2022 15:51
1