Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени камби с бял патладжан

Пълнени камби с бял патладжан

Пълнени камби с бял патладжан
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6-8
"Страхотна вкусотия за всеки капризен фен на зеленчуковите ястия!"

Необходими Продукти

  • камби - 8 бр. (големи)
  • патладжан - 4 бр. (бял)
  • пармезан - 50 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • черен пипер
  • магданоз
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Камбите се изрязват, така за да се запази капачето с дръжката, отстранява се семето.

Патладжана обелваме и нарязваме на дребни кубчета, които слагаме в солена вода. Като постои 10 минути го изцеждаме и слагаме да се задушава с чесъна в повече мазнина.

Камбите слагаме за кратко да се запекат след което ги вадим и пълним със задушения патладжан. Поръсваме със пармезан и връщаме във печката за 5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
Прекрасна идея, много ми харесва рецептата
10.09.2016 07:32
marcheva14
marcheva14
Много добре изглеждат и гласувам с 5.
10.09.2016 00:05
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
При нас поне за пармезан ни го продават.
09.09.2016 14:20
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Супер са станали, изглеждат много добре, но това отгоре пармезан ли е, защото по ми прилича на кашкавал или друго меко сирене ?
09.09.2016 12:46