Пълнена питка с патладжан и козе сирене

Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
09/09/2016
"Пухкава питка с вкусна изненада!"
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо532
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжана на кръгчета. Поръсете със сол и оставете да се отцеди от горчивината. Измийте със студена вода и ги подсушете. Изпържете ги в малко олио. Оставете да се отцедят върху кухненска хартия.

Пресейте брашното със солта. Към него добавете маята разтворена в млякото със захарта. Добавете зехтина и замесете меко тесто. Оставете да почине за десетина минути. Разделете го на две части. Всяка разточете с големината на формата (26см), в която ще печете.

Намажете формата с малко олио и разстелете едната кора. Подредете патладжана, като оставите отстрани празно място около 1 см. Върху него подредете парчета сирене. Похлупете с втората кора и притиснете хубаво краищата. Направете с пръст вдлъбнатини. Поръсете със зехтин и оставете да втаса.

След като вече е втасала питката, наредете половинки от доматите и пак натиснете с пръсти тестото. Поръсете с още малко зехтин, босилек, риган. Печете на 200 градуса около 35 минути. Извадете и поръсете с настърган кашкавал. Изключете фурната и върнете питката обратно, колкото да се разтопи кашкавалът.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар