Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пикантни сърца на жар

Пикантни сърца на жар

Пикантни сърца на жар
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Бирата си има нов най-добър приятел! А вие си намерете някого, с когото да споделите сърцето си или поне порция пикантни сърца на жар!"

Необходими Продукти

  • патешки сърца - 800 г
  • соев сос - 1 к.ч
  • универсална подправка - 1 с.л пикантина за барбекю
  • пушен лют пипер - 1 к.л
  • чубрица - 1 щипка
  • мед - 1 к.л
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме сърцата и ги оставяме да се киснат във вода като в нея има една две лъжици оцет.

В купа разтваряме меда със соевия сос, добавяме и останалите подправки.

Слагаме сърцата да се киснат в тази марината за няколко часа покрити с фолио в хладилник.

Печем на жар, като ги обръщаме, за да не прегорят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Пчелен или боров няма значение мед просто какъвто имате в момента.
14.09.2016 22:15
Димитър Дадачев
Димитър Дадачев
Медът боров ли трябва да е , или пчелен ?!
14.09.2016 19:13
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Свинските сърца са по жилави по принцип и стават малко по сухи, но патешките особено от Патеса който купуваме ние са много крехки и сочни. От маринатата в която стоят стават още по крехки.
11.09.2016 00:43
Албена Асенова
Албена Асенова
Сърцата са мускулна тъкан,не стават ли много сухи или може би при печенето трябва да се намажат с някаква мазнина.
11.09.2016 00:17