Начин на приготвяне
Маята се разтваря в 100 мл топлото прясно мляко заедно със захарта и оставяме да шупне. Добавя се олиото, солта, брашното и се замесва да се получи средно меко тесто. Оставя се да втасва на топло.
През това време се приготвя плънката. Белтъците на двете яйца се разбиват с вилица и към тях се прибавя натрошеното сирене, като се оставят жълтъците за намазване на кифлите.
Тестото се дели на две части. От всяка част се разточва кръгла кора и режем на триъгълници. В широката част се поставя малко от плънката и се навиват кифлички.
Отгоре се намазват с разбитите жълтъци, поръсваме сусам и се пекат на 180 градуса до златисто. Поднасяме кифличките със сирене и сусам с кисело мляко или айрян!
Вижте също как да си направите кифлички с мармалад или разкошни козуначени кифли.
Коментари