Начин на приготвяне
Пригответе закваската, като разбъркате сухата мая в топло прясно мляко, захар и брашното.
Оставете да бухне и сипете в средата на брашното.
Добавете разбити яйца със захарта, олио, разтопена мас, ванилова захар и останалото прясно мляко.
Замесва се средно меко тесто и оставяме да втаса за 1 час.
Късат се топчета тесто около 60-70 г всяка и се точи на елипса, може и с ръце.
В едната част се правят разрези от средата надолу, без да стигате до края.
В цялата част сложете парчета локум и навивате на кифличка.
Наредете в тава, оставете да бухнат за 15 минути на топло и намажете с домашните кифли с разбит жълтък с лъжица прясно мляко.
Поръсете кифличките с локум и сусам и печете в загрята фурна 180°C с до златисто около 20 минути.
Добър апетит!
Коментари