Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Кифлички с локум и сусам

Кифлички с локум и сусам

Кифлички с локум и сусам
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"Кифлички с локум и сусам за сутрешна или следобедна закуска"

Необходими Продукти

  • закваска
  • мая - 1 пакет суха
  • прясно мляко - 100 мл
  • захар - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • тесто
  • яйца - 2 бр. без 1 жълтък
  • захар - 100 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • ванилова захар - 1 пакет
  • олио - 30 мл
  • мас - 30 мл разтопена
  • брашно - 600 г или по - малко
  • пълнеж
  • цветен локум
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе закваската, като разбъркате сухата мая в топло прясно мляко, захар и брашното.

Оставете да бухне и сипете в средата на брашното.

Добавете разбити яйца със захарта, олио, разтопена мас, ванилова захар и останалото прясно мляко.

Замесва се средно меко тесто и оставяме да втаса за 1 час.

Късат се топчета тесто около 60-70 г всяка и се точи на елипса, може и с ръце.

В едната част се правят разрези от средата надолу, без да стигате до края.

В цялата част сложете парчета локум и навивате на кифличка.

Наредете в тава, оставете да бухнат за 15 минути на топло и намажете с домашните кифли с разбит жълтък с лъжица прясно мляко.

Поръсете кифличките с локум и сусам и печете в загрята фурна 180°C с до златисто около 20 минути.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Невероятно изглеждат, много красиви и апетитни!
28.04.2022 06:25