Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнени патладжани с кълцано агнешко

Пълнени патладжани с кълцано агнешко

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пълнени патладжани с кълцано агнешко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 броя, по - големи
  • агнешко месо - 200 г
  • домати - 2 броя
  • моркови - 1 брой, голям
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - настърган, за поръсване
  • лук - нарязан зелен, за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете патладжаните, нарежете ги на половинки и ги бланширайте в леко подсолена вода за няколко минути. Извадете ги, отцедете и издълбайте сърцевината им.

Издълбаната част накълцайте заедно с лука и сложете да се запържи в сгорещено олио или зехтин. Добавете накълцания чесън, настъргания морков и наситнените домати. Добавете сол и черен пипер на вкус и оставете да къкри, докато течността от доматите не се редуцира значително. През това време накълцайте на много ситно агнешкото и го запържете равномерно в малко сгорещена мазнина.

Прибавете накълцан магданоз към зеленчуците, сипете месото и напълнете с плънката патладжаните. Подредете в намаслена тава, полейте с малко зехтин, наръсете с кашкавал и сложете да се запекат във фурната. Ако ви остане от плънката, я разпределете около патладжаните в тавата. Поднесете пълнените патладжани с кълцано агнешко, поръсени с накълцан зелен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: